За результатами розгляду апеляційної скарги обласної прокуратури, Хмельницьким апеляційним судом скасовано вирок Нетішинського міського суду в частині призначення покарання у справі за фактом вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини у м. Нетішин, повідомляє пресслужба облпрокуратури.

У результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що, дізнавшись про небажану вагітність, жінка вирішила приховати вказаний факт від свого оточення. Також не звернулась вона і до медичних закладів для здійснення належного медичного нагляду за вагітністю та супроводу пологів.

У серпні минулого року породілля вдома самостійно народила живу та здорову дівчинку, а після пологів перекрила новонародженій доступ повітря. Внаслідок механічної асфіксії дитина померла. Аби приховати злочин, тіло дитини зловмисниця заховала у кімнаті гуртожитку, де проживає, а сама була доставлена до лікарні у зв’язку із погіршенням стану здоров’я.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України. Вироком місцевого суду засудженій призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку та, за результатами розгляду скарги, вирок суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано. Відповідно до вироку апеляційного суду засудженій призначено покарання у виді позбавлення волі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Нагадаємо, що на Тернопільщині доньки просять виправдати батька, який вбив їхню матір.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Чернівцями вбивця за кермом зламав жінці хребет і підло втік, копи пішли слідом.

Також портал Знай.uа писав, що звіряча розправа над вчителькою у Тернополі: поліція знайшла підозрюваного у петлі.