Цієї зими Україна може зіткнутися з особливо складною ситуацією в таких великих містах, як Київ, Одеса та Харків, через вразливість їхньої енергетичної інфраструктури. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, для сайту OBOZ.UA, ці міста є найбільш уразливими до перебоїв у енергопостачанні.

Ці міста стануть "епіцентрами складної зими" через великі розміри та проблеми з енергетичною інфраструктурою. За словами Харченка, окрім фронтових регіонів, саме вони стикнуться з найбільшими перебоями електропостачання.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Місцева влада активно готується до зимових проблем з теплом і електрикою. Харченко відзначив, що мери міст і ради роблять все можливе для забезпечення роботи критичної інфраструктури, особливо систем опалення та водопостачання, адже без тепла в мороз вижити неможливо.

Експерт зазначив, що водо- та теплопостачання є пріоритетом для всіх міст, а не лише для Києва, Одеси та Харкова. Муніципальна влада активно замовляє обладнання для зміцнення критичної інфраструктури. Чернігів, Полтава, Вінниця та Житомир також готуються до зимових умов.

Популярні новини зараз

Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Харченко підсумував, що хоча ситуація складна, влада працює над вирішенням проблем, щоб забезпечити жителям стабільне постачання тепла й води навіть у найскладніші моменти цієї зими.

Нагадаємо, блекаути, гаряча фаза війни та мандарини: екстрасенс розповіла, що нас чекає взимку

Раніше ми писали про те, що міністр Галущенко протягує купівлю старих реакторів: корупційні ризики та шалені витрати

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям назвали "зимовий" тариф на світло: скільки доведеться платити за кВт*год