В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Виявляється, що влада нашої країни працює над питанням повернення військовозобов'язаних чоловіків з-за кордону.

Також є інформація, що у цій справі може допомогти сусідня Польща.

Про це стало відомо завдяки заяві радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

Михайло Подоляк, скріншот: YouTube

"Польща готова допомогти. Вона навіть почала там цей рекрутинговий проєкт, добровільно. Ми примусово цього не можемо зробити, тому що законодавство інших країн чітке - якщо людина звернулася, отримала притулок або ще якось легалізована на території цієї країни, ніхто примусово її відправляти на війну не буде", - заявив Подоляк в інтерв'ю для одного з українських видань.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Українські чоловіки у Польщі, скріншот: Telegram

На запитання, чи повертаються чоловіки добровільно через вищезгадані рекрутингові центри, Подоляк відповів ствердно. При цьому додав, що "це процес, і він має набрати обертів".

Навчання українських війскових у Польщі, фото: armyinform

"Але це вже добре, що є такі майданчики, де ти можеш прийти. Особливо важливо для тих, хто хоче легалізуватися – не все ж таки виїхали законно, особливо на початку війни. Сьогодні є певна зміна законодавства щодо регулювання мобілізаційних процесів в Україні. Безумовно, багатьом треба легалізуватися. Хтось буде йти через легалізацію, тому що хтось думає про своє майбутнє, про свою сім'ю і таке інше. – резюмував він.

Також варто розповісти, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що дуже хотів би, щоби українці повернулися додому, але "без примусу". За його словами, Україні треба повернути доросле населення, дітей, студентів. Йдеться близько 7,5 мільйона людей.

Нагадаємо, ухилістів-антикорупціонерів не закликають до армії через можливий вплив Татарова – ЗМІ.

Раніше повідомлялося, жінки масово кинулися на чоловічі спеціальності, поки хлопців мобілізують, але є проблема.

Також, судді більше не жартують: ухилистам від мобілізації дають тюремні терміни.