Цього року в "Укрзалізниці" зіткнулися із серйозною проблемою: через літній наплив пасажирів та нестачу вагонів стало дуже важко дістати квитки на потяги. У майбутньому ця проблема може стати ще гострішою.

Про це повідомив Олександр Шевченко, керівник з пасажирських комунікацій "Укрзалізниці".

Він розповів, що щодня залізницею подорожують близько 100 000 людей, і багато хто вже помітив, що доводиться буквально полювати за потрібними квитками. Компанія намагається максимально ефективно використовувати наявні вагони, але це не вирішує головної проблеми – їх не вистачає.

Укрзалізниця, фото Hromadske.ua

Причин тому кілька:

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще
  • Втрата вагонів. Компанія не розкриває точних цифр, але через стратегічні завдання, пов'язані з війною, "Укрзалізниця" зазнає втрат.
  • Евакуація населення. Багато вагонів використовуються для вивезення людей з Донбасу, а також для евакуації організованих груп, наприклад, дітей із прифронтових зон.
  • Перевезення поранених військових. Вагони також задіяні для транспортування поранених.
  • Дипломатичні перевезення. Вагони використовуються для поїздок дипломатів та офіційних осіб з інших країн, які приїжджають до України.

Шевченко сказав, що попит на квитки з початку війни сильно зріс, у деяких напрямках – у десятки разів, а ось кількість вагонів суттєво скоротилася. Якщо нічого не змінити, до 2028 року ситуація стане критичною, і шанс купити квиток, наприклад до Львова, буде лише близько 30%.

Вагони Укрзалізниці

Однак є й хороша новина. Верховна Рада ратифікувала угоду з Кореєю, і тепер є можливість закупити понад 20 нових швидкісних поїздів Hyundai Rotem. Це збільшить кількість пасажирів, яких можна перевозити, на шість мільйонів людей на рік.

Якщо Кабмін ухвалить потрібні рішення, то вже за два роки українці зможуть їздити на нових швидкісних поїздах.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" переглянула ціни на квитки: від чого залежатиме ціна

Раніше ми писали про те, що штрафи вивели на новий рівень: з водіїв здиратимуть десятки тисяч гривень за поширену помилку

Крім того, Знай.ua повідомляв, натяк на подорожчання? Київський метрополітен скаржиться на низьку вартість проїзду