Дехто з українців може одноразово отримати грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 5000 гривень.

Така програма муніципальної підтримки населення діє в Івано-Франківську, повідомляє міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Виплати військовим, скріншот: YouTube

Виплату на комунальні послуги можуть отримати військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, але ще не набули статусу УБД. Також ще одна важлива умова – відсутність інших пільг на оплату комуналки.

"Нагадаю, що ця виплата для осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не мають статусу УБД та не користуються пільгами з оплати житлово-комунальних послуг", - зазначив чиновник.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Допомога у розмірі 5000 гривень надається одноразово кожному захиснику, який підпадає під умови програми.

Руслан Марцінків зазначив, що з початку 2024 року таку допомогу затвердили для 329 захисників на загальну суму 1 569 000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на підготовку до зими оренду житла і не тільки: українцям пропонують кілька видів допомоги.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.