Програма медичних гарантій надає вагітним жінкам можливість отримувати безкоштовні медичні послуги незалежно від місця проживання чи реєстрації. Жінки можуть обрати будь-який медичний заклад, комунальний чи приватний, який має договір із НСЗУ, і отримати ведення вагітності безоплатно.

Це включає консультації акушера-гінеколога, необхідні лабораторні та інструментальні обстеження, скринінги, профілактику імуноглобуліном, а також надання рекомендацій щодо ведення вагітності.

Вагітна жінка / фото: Pixabay

У разі потреби в госпіталізації лікар направляє пацієнтку в стаціонар, де також забезпечується безкоштовна медична допомога. Під час пологів жінки можуть отримати всі необхідні послуги: ліки, знеболення, аналізи, кесарів розтин, моніторинг стану матері і дитини, а також консультації лікарів інших спеціальностей.

Ці послуги надаються як у випадку екстреного звернення, так і при самостійному надходженні до лікарні. Окрім цього, новонародженим проводять скринінги на різні захворювання, оцінювання слуху та вакцинацію за календарем щеплень.

Популярні новини зараз

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Вагітна жінка / фото: Freepik

Медична допомога при пологах безоплатна для всіх, включаючи ВПО, і оплачується Національною службою здоров'я України. Якщо вам пропонують оплатити послуги, це є неправомірним. Інформацію про безкоштовні послуги можна перевірити через контакт-центр НСЗУ або на онлайн-карті медичних закладів.

Також доступний чат-бот «Буду мамою», який надає покрокові інструкції щодо отримання необхідних послуг під час вагітності та пологів. Отримання якісних медичних послуг під час вагітності та пологів гарантується Програмою медичних гарантій, незалежно від статусу та місця проживання пацієнтки.

Нагадаємо, вагітна жінка грабувала банки: полювала на касирів з ножем

Раніше ми писали про те, що до 54 000 грн на сім'ю: українцям виплатять допомогу, але є умови

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінка подорожує світом і живе у елітних апартаментах, не витрачаючи ані копійки — так може кожен