Підвищення податків в Україні, на думку В'ячеслава Петрище, голови правління групи Allseeds, може призвести до зворотного ефекту – замість збільшення доходів до бюджету гроші просто підуть у "тінь", якщо не буде перекрито нелегальний рух коштів.

Він пояснив, що підвищення податків, не торкаючись тіньових схем, лише посилює нелегальний бізнес, даючи йому "друге дихання". Для чесного бізнесу важливо, щоб податкові умови були рівними для всіх, інакше чесні компанії страждатимуть, тоді як нелегальні продовжать заробляти.

Тіньова економіка України

Петрище також сказав, що в Україні є багато місць, де державні гроші просто розкрадаються. Наприклад, на Одеському припортовому заводі тарифи на перевалку вантажів набагато нижчі від ринкових, а різниця осідає в кишенях деяких людей.

Також, на його думку, необхідно навести лад у використанні причалів у портах, де вартість послуг була штучно занижена, що перешкоджає інвестиціям у їх розвиток.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Податки в Україні

Він запропонував, перш ніж підвищувати податки, навести лад у вже існуючих державних активах. Адже якщо спочатку "зібрати те, що лежить на поверхні", це принесе сотні мільйонів чи навіть мільярди гривень до бюджету, без необхідності обтяжувати чесний бізнес новими податками.

"Інакше виглядає так: ми (влада) хочемо і «дертимемо» «білий» бізнес з одного боку, але при цьому самі себе не будемо ні в чому обмежувати, адже нам, хто пише і виконує закони, теж треба за рахунок чого жити...", – заявив В'ячеслав.

А ми нагадуємо про гроші на пенсії на соцвиплати: українцям зробили тривожне попередження

Раніше стало відомо, що українці можуть залишитися без допомоги: "Це розкіш"

Крім того, Знай.ua повідомляв, виживайте на копійки: громадянам заморозять виплати на 3 роки