У вівторок, 19 січня, на Поділлі зупинилося серце легендарного журналіста та ексведучого програм обласної державної телерадіокомпанії "Поділля-Центр" Євгена Семенюка. Телебаченню чоловік присвятив 24 роки свого життя.

Євген Семенюк народився 15 серпня 1945 року в селі Чухелі Волочиського району, пише "Є". Журналістський фах здобував у Львівському державному університеті імені Івана Франка.

Починаючи кореспондентом Кам’янець-Подільської міськрайонної газети "Прапор жовтня", на фініші кар'єри Євген Валерійович прославився як журналіст, ведучий, завідувач відділу культурно-публіцистичних програм обласної державної телерадіокомпанії "Поділля-Центр". Зокрема, йому належали такі авторські програми як "Дорога до храму душі", "Імена", "Майстерня" та "Громада".

фото: Євген Семенюк

"Ми з Євгеном почали працювати на "Поділля-Центр" ще у 1991 році, — розповів про колегу заслужений журналіст України Павло Хорошенюк. — Євген був хорошою, веселою людиною. Як журналіст він був справжнім професіоналом. Особливо знався на сфері культури. Мав міцні стосунки з художниками та письменниками, з якими був на одній хвилі".

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Євген Валерійович Семенюк помер у віці 75 років. В останню путь його проводжатимуть в четвер, 21 січня, у Хмельницькому.

У 68 років відійшов у вічність Валентин Іванович Швець - один з провідних фізіологів Буковини, доктор біологічних наук, професор кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата Буковинського державного медичного університету. Про трагічну звістку на сайті навчального закладу написали його колеги.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66-му році життя.

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.