Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин заявив в ефірі Громадського радіо, що бізнес Хмельницького негативно сприйняв впровадження «карантину вихідного дня».

За словами Симчишина, на ринках працюють близько сорока тисяч чоловік.

"Понеділок і четвер завжди вихідні. Якщо додати, що субота-неділя найбільш продуктивні дні, то ринки об'єктивно не виживуть. У них своя специфіка торгівлі. Фактично червень-липень - мертві місяці апріорі. Навесні вони стояли - не працювали. Січень - це мертвий місяць. Фактично з середини листопада до середини грудня - нормальний сезон, коли вони особливо в суботу-неділю хоч трошки відбивають попередні сезони", - пояснив мер міста.

На ринках продавці, переважно, беруть товар під реалізацію, а розраховуються за нього тільки після того, як продадуть.

"Якщо зупинити суботу-неділю, це буде катастрофа. Така ж проблема і в інших суб'єктів підприємництва, в суботу-неділю перекривають всі свої витрати, оренду зарплату, податки за місяць. Жоден орендар не вирахує два або чотири, або шість днів з місячної оренди", - додав Симчишин.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Місцеві підприємці не влаштовують масових акцій протесту, але "однозначно проти" карантину вихідного дня.

«Ми вважаємо це неприпустимим, тому що хочемо, щоб подібні рішення обов'язково узгоджувалися з органами місцевого самоврядування, щоб ми були дійсно як єдиний державний механізм. Незважаючи на те, що поняття ринків в постанові Кабміну немає, думаю, що в суботу-неділю ринки будуть працювати. Ніякі структури міської ради їх за те карати не будуть. Як поведуть себе правоохоронні органи, спрогнозувати важко", - зазначив міський голова Хмельницького.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів погодив рішення про введення "карантину вихідного дня", а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають "помаранчевому" рівню епідеміологічної небезпеки.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що авіаперельоти відновляться в 2026 році - в Європі озвучили невтішний прогноз.

Також портал Знай.ua писав, що держава провокує людей на недовіру та агресію: ресторатор Максим Храмов відреагував на карантин вихідного дня.

Також портал Знай.ua писав, що уряд буде змушений ввести жорсткий карантин: Милованов роз'яснив, як врятувати бізнес.