На Хмельниччині Старосинявський районний суд визнав винним приватного підприємця у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це йдеться у постанові від 4 листопада.

14 жовтня бізнесмен, хворий на Covid-19, який був на самоізоляції, перебував під час покладання квітів в громадському місці в смт Стара Синява на вул. Івана Франка. Таким чином він порушив вимоги Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року.

Чоловік визнав провину. Суду він пояснив, що маючи підтверджений діагноз з коронавірусу, побажав взяти участь у покладанні квітів з нагоди Дня захисника України, бо самопочуття у нього було добре. Тепер він розуміє, що поступив неправильно та шкодує за свій вчинок.

Суд наголосив, що вина підприємця у порушенні карантину повністю доведена. До матеріалів справи долучена довідка головного лікаря Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги №556 від 15 жовтня 2020 року. В ній йдеться про те, що підприємець амбулаторно отримує лікування від короновірусної хвороби. У чоловіка діагностовано бронхопневмонію і період самоізоляції пацієнта триває з 9 жовтня до 22 жовтня 2020 року.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Суд оштрафував чоловіка. Також судом було наголошено про складну епідеміологічну ситуацію на території України щодо поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Буряк зробить запоріжцям приємно в транспорті: начхати на карантин.

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині коронавірус обірвав життя подружжя лікарів - померли з різницею в один день.

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті копи влаштували облаву в транспорті, "голим" - штраф.