На Хмельниччині рідна матір побила свою 4-річну дитину до смерті. Моторошна подія сталася на початку жовтня цього року.

3 тижні дитина боролася за життя в реанімації. Однак на початку листопада дівчинка померла.

Голова ГО «Всеукраїнське об’єднання «Право на сім’ю» Світлана Клочко говорить, на жаль вбивство своїх дітей біологічними батьками стається в Україні вже не вперше.

«Два роки тому така сама ситуація була в Житомирській області, коли дівчинку Дашу повернули після рішення суду до біологічних батьків і вона була вбита», - розповіла Світлана Клочко.

Правозахисниця впевнена, якби в Україні було більш досконале законодавство, трагедії вдалося б уникнути.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Показати ще

«Держава, яка Конституцією гарантує кожній людині, кожній дитині право на життя та охорону здоров’я після першого випадку отакого вбивства дитини біологічними батьками, проаналізувати ситуацію, причинно-наслідкові зв’язки і внести зміни до норм діючого законодавства, принаймні до Сімейного кодексу України щодо того, щоб після повернення дитини виховання до біологічної родини у разі поновлення батьків у батьківських правах зобов’язати органи опіки і піклування ставити цю родину під соціальний супровід», - зазначила Клочко.

Експертка з прав дитини говорить, що служителі Феміди часто стають на бік біологічних батьків. Та при цьому забувають про безпеку дитини.

«Інтеграція дитини в біологічну родину повинна бути поступовою. У разі, якщо її нема, то за зачиненими дверима ніхто не знає, що відбувається. І статус біологічної мами не дорівнює її спроможності виховувати дитину», - прокоментувала Світлана Клочко «Магнолії-ТВ».

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у дніпровській маршрутці жінки "відморозилися" від хлопця без ніг: "Мовчки витріщалися у вікно"

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині автобус смерті зніс дитину з дороги - бідне янголятко, всі в сльозах.

Також портал Знай.uа писав, що талановита українка рятує хворого сина гачком і нитками: "Заради дитини мати здатна на все"