У жовтні цього року на Хмельниччині зареєстровано 10 випадків отруєння грибами з 23 потерпілими.

На Хмельниччині цьогорічний грибний сезон видався доволі урожайним. Любителі «тихого» полювання наввипередки хизуються у соцмережах повними кошиками, а більш «досвідчені» проводять лікбез із визначення їстівних грибів і їх правильного приготування.

Однак, неуважність під час збирання грибів може призвести до негативних наслідків. За інформацією Держпродспоживслужби в області, жертвами отруєння стали мешканці Деражнянського, Кам’янець-Подільського, Летичівського, Хмельницького, Чемеровецького, Ярмолинецького районів, які, за їхніми ж словами, вживали маремухи (мухомор червоніючий), рядовки, а також гриби невідомого походження.

Шість сімей на Хмельниччині отруїлися грибами. В одному випадку отруїлось 3 особи, потерпілих пригостив сусід смаженими грибами. Сім’я хмельничан та ще 2 людини самі збирали та готували гриби, однак, які це гриби – не знають. Мешканці Чемеровецького, Летичівського, Кам’янець-Подільського районів отруїлись рядовкою, деражнянці – мухоморами.

«Серед потерпілих є 6 дітей і вагітна жінка. Вони перебувають на лікуванні в стані середньої важкості», – зазначають у Держпродспоживслужби.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

У відомстві застерігають, що часто отруйні гриби помилково сприймають за їстівні, як от печериці та сироїжки.

Кожен повинен пам’ятати, що збирати гриби можна лише в тому випадку, коли добре знаєш їх характерні особливості: зовнішній вигляд, колір, запах. Якщо виникає навіть незначний сумнів щодо природи знайденого гриба, краще залишити його, щоб уникнути можливого нещасного випадку.

Нагадаємо, що під Дніпром малюк об'ївся отруєних грибів, рятують всією реанімацією.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Стоїть, як у зайця на морозі": Ляшко спритно підняв настрій українцям великою білою голівкою.

Також портал Знай.uа писав, що на Прикарпатті півсела злягло під крапельницями, від малого до великого: "Це був не білий гриб"