Піротехніки ГУ ДСНС знищили 3 мінометних міни часів Другої світової війни та додатково виявили ще 14 одиниць.

2 листопада піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області в спеціально відведеному місці знищили три 120 мм мінометних міни часів Другої Світової війни, повідомляють у ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Дані вибухонебезпечні предмети було виявлено «чорними археологами» на полі неподалік села Покутинці Віньковецького району, що на Хмельниччині. Під час контрольного обстеження території сапери ГУ ДСНС додатково виявили ще 14 мінометних мін, того ж калібру. Наразі місце знахідки охороняють правоохоронці, знищення даного арсеналу відбудеться 3 листопада.

Слід зазначити, що вага одного боєприпасу становить 16 кілограмів, а дальність розльоту осколків понад 800 метрів.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Надзвичайники закликають дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно. Негайно повідомляйте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

Як зазначають у надзвичайників, від початку року на території області піротехніки ДСНС вилучили та знищили 59 537 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 1 357 авіаційних бомб.

Нагадаємо, українка розповіла про жахи землетрусу в Туреччині, другий удар - цунамі: "Дуже страшно"

Як повідомляв портал Знай.uа, українські воїни продовжують терпіти бомбардування гранатометами від окупантів: вогонь у відповідь не відкривали.

Також портал Знай.uа писав, що ВСУ обзаведуться сучасними супер-позашляховиками з флагманськими характеристиками.