В Україні порушників карантинних вимог почнуть штрафувати на місці, одразу після виявлення правопорушення. Про це стало відомо з повідомлення головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, озвученого в ефірі телеканалу «112».

“У порядку денному наступної сесії Верховної Ради України є законопроект, який дозволить Національної поліції України складати протокол і штрафувати відразу на місці порушника”, — заявив Ляшко.

Він послався на “нещодавно опубліковане глобальне дослідження” та повідомив, що медична маска на обличчі “не шкодить здоров’ю, а захищає”. Однак для цього вона має бути «якісною, допущеною до виробництва і бути доведеним засобом індивідуального захисту».

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав народних депутатів підтримати зазначений законопроект «Про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів».

Відповідно до проекту закону, за відсутність маски на обличчі під час відвідування закладів штрафуватимуть на суму від 170 до 225 гривень.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадавши, Covid-19 в Україні йде в чорний антирекорд, 10 тисяч вже поруч-МОЗ оновило статистику на 31 Жовтня.

Як повідомляв "Знай.ua", головне за ніч-вирок екс-чиновнику за ДТП на Майдані, "Втеча" українських медиків до Польщі, пенсія за "Мертві душі" і найстрашніший Хеллоуїн.

Знай.ua писав, МОЗ відповів на погрози локдауна в Україні після антирекордів: "Ми повинні"