У Хмельницькій області волонтеркою на всенародному опитуванні від Володимира Зеленського була 11-річна дівчинка. На матір дитини вже склали протокол. Про це на брифінгу заявив глава Нацполіціі Ігор Клименко.

"ХМ-Інсайд" уточнює, що інцидент трапився у місті Старокостянтинів. Неповнолітня дівчинка пропонувала відповісти на "5 питань від президента" на виході з виборчої дільниці №681420.

Водночас, родичка дитини, яка перебувала неподалік, пояснила, що дівчинка лише допомагала їй проводити громадське опитування.

Крім того, під час опитування респондентам пропонувалось скористатися ручками з брендами двох партій. Жінка зазначила, що ці ручки дали ій «там, де й анкети – в штабі партії».

Зі слів правоохоронців, які прибули за викликом на місце, попередньо дії вказаної жінки підпадають під ознаку адміністративного правопорушення щодо використання агітаційної продукції в день виборів. Також вирішується питання про притягнення до відповідальності батьків дівчинки за неналежне виконання обов’язків щодо виховання дитини.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Відповідно до законодавства, діти можуть бути волонтерами, однак при умовф, що вік дитини від 14 років та є дозвіл батьків або опікунів.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що щасливий Садовий кличе львів'ян на другий тур виборів. За словами політика, таке рішення прийняли самі львів'яни у неділю, 25 жовтня.

Також портал Знай.uа писав, що на виборах в Києві перемагають Кличко (50,9%) та "УДАР" (19,7%), - паралельний підрахунок голосів.

Також портал Знай.uа писав про явку українців на виборах-2020: де мешкають найсвідоміші громадяни в країні.