Прикарпатський ведмідь Яник живе на Хмельниччині. Раніше він жив у клітці, а сьогодні звикає до життя у дикій природі – така історія прикарпатського ведмедя Яника, який почав мешкати в реабілітаційному центр “Парк хижаків “Арден”, що на Хмельниччині.

Про це журналістам Суспільного Карпати розповів заступник директора Галицького національного природного парку та виконувач обов’язків директора з розвитку “Ардену” Володимир Бучко.

Ведмідь Яник раніше жив у Хриплині, що поблизу Івано-Франківська. Яника запхали в клітку.

"Там мав бути приватний зоопарк, але не склалося, його не відкрили. Деяких тварин порозбирали, залишився один ведмідь, і ми його забрали в реабілітаційний центр “Парк хижаків “Арден”", – розповідає Володимир Бучко.

Тепер на Хмельниччині Яника оглянули, вилікували зуби, прочіпували та вакцинували.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Тепер він буде жити у новому центрі, який буде найбільшим в Україні для диких тварин. Його площа – 32 гектари. Поки що Яник – один житель з Прикарпаття", – додав Володимир Бучко.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Чорнобиль заполонили ведмеді, рев на всю зону відчуження: "Вперше після аварії" Крім ведмедів, там також сильно збільшилася популяція вовків і рисей.

Також портал Знай.uа писав, що п'яні бджоли вбивають тверезих - на Волині пасічники б'ють на сполох через новачка-бджоляра.

Також портал Знай.uа писав, що у Сибіру був знайдений ведмідь, вимерлий більше 15 тисяч років тому. В Якутії оленярами була знайдена мумія печерного ведмедя, вимерлого 15 тисяч років тому. Вік же самої знахідки становить, за попередніми оцінками, приблизно 39 тисяч років.