У Хмельницькому апеляційному суді розглянули апеляцію мешканки Ярмолинецького району щодо кримінального провадження, по результатам розгляду якого жінку визнали винною. Про це розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Жінку звинуватили в умисному нанесенні своєму сусіду тілесних ушкоджень середнього ступеню важкості. Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 року та 6 місяців, але потім звільнив її від відбування цього покарання з випробувальним терміном на 1 іспитовий рік.

Жінка та її захисник подали апеляцію, щоб їй скасували і таке покарання. Позиція захисту полягає у тому, що, на їх думку, у справі бракує достатніх доказів для доведення вини. При цьому захист стверджує, що судове розслідування було проведено упереджено, а докази були отримані з порушеннями та у суперечності з правами та свободами людини. Тому, на думку захисту, позиція звинувачення не може вважатись об’єктивною.

У минулому році між жінкою та її сусідом виник конфлікт, причиною якого стали 0,04 га землі, яка розташована між її та сусіда земельною ділянкою. Ця ділянка належить до земель залізничного транспорту, а отже її ніхто з них не має права обробляти. Але потерпілий вирішив посадити на ній малину. Жінка викликала поліцію, яка згодом підтвердила чоловіку, що цю землю не можна використовувати без документів.

Але на слідуючий день чоловік висадив там саджанці малини. Між жінкою та сусідом зав’язався конфлікт, коли вона побачила свіжі насадження і почала їх висмикувати. В ході перепалки жінка схопила дерев’яний кілок та декілька разів вдарила ним свого сусіда та зламала йому руку, якою він захищав свою голову, куди цілила розлючена сусідка. Жінка стверджує, що, жоден з ударів не був достатньо сильним, щоб нанести таке тілесне ушкодження. Однак подальше зняття побоїв підтвердило наявність травми.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

“Перевіривши доводи обвинуваченої та її захисника, викладені в апеляційних скаргах, колегія суддів дійшла висновку, що вони не знайшли свого підтвердження. Всі докази судом, досліджені у повному обсязі, їм надано вірну правову оцінку, висновки суду відповідають фактичним обставинам справи та обґрунтовано визнав (обвинувачену) винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України і призначив їй покарання за цим злочином у межах санкції частини статті, за якою вона визнана винною, з дотриманням засад, передбачених ст. 65 КК України. Підстав для скасування чи зміни вироку суду, колегія суддів не вбачає”, – ідеться в ухвалі Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, що ревнивий чоловік завіз росіянку в ліс і відрубав руки - дика історія отримала несподіване продовження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Запоріжжі три амбали атакували хлопця в тролейбусі - матюки, молоток і розтрощена голова.

Також портал Знай.uа писав, що під Тернополем дві школярки побилися до струсу мозку, причина розправи вразила навіть дорослих.