У вересні На Хмельниччині будуть проводити заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

«Проводиться вакцинація сприятливих свійських тварин. Але небезпека приходить з дикої фауни, від тварин, яких ми не можемо ізолювати і піддати класичним щепленням. Тому використовуємо досвід країн Європейського Союзу – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин», – повідомляють у Держпродспоживслужбі.

За допомогою літаків АН-2 розкидають вакцину, щоб на кожен кілометр квадратний потрапило 25 доз вакцин. Наразі подібні попереджувальні заходи здійснюють на всій території України.

Приманка з вакциною, фото consumerhm.gov.ua

Приманка має запах м’ясо-кісткового борошна, має всередині желеподібну капсулу з вакциною і розміром з коробку сірників. Приманка безпечна для тварин та людей, зазначають у Держпродспоживслужбі.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Розповсюдження вакцини відбуватиметься над польовими та лісовими угіддями області поза територіями населених пунктів, болотами, водоймищами, авто- та залізничними шляхами.

Ситуація зі сказом на Хмельниччині є досить напруженою. Від сказу помирає багато тварин, які заражають людей цією хворобою.

Держпродспоживслужба звернулась до мешканців області з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні подібної вакцини на природі, не руйнувати її, а навпаки зробити так, щоб тварини змогли з легкістю її скуштувати. Такі заходи важливі для збереження здоров’я і тварин, і людей.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Клишоногий господар лісу навчив людей любити життя: "Побігли, як востаннє..."

Також портал «Знай.uа» писав, що Кличко напередодні виборів роздає кавуни у зоопарку, кияни лягли від сміху - "Бегемоти вже голосують?"

Також портал «Знай.uа» писав, що Киянам заборонять фото з мавпочками