Цвітіння магнолій у ботанічному саду Хмельницького національного університету спостерігається не вперше. Але квітів, які з’являються вдруге, не так багато як весною.

«Поки це поодинокі квіти на магнолії Суланжа. Втім, бачимо, що до кінця серпня квітів буде більше. Повторне цвітіння рослин в останні роки явище часте. Погодні умови, які викликають в рослин стрес, – основна тому причина. Цього року – це дисбаланс, пов’язаний з частими дощами і спекою», – розповідає Людмила Казімірова, доцент кафедри екології Хмельницького національного університету та керуюча Ботанічним садом.

Цвітіння магнолії настає напровесні, але деякі види цвітуть на початку літа.

Повторне цвітіння рослин настає, зазвичай, у другій половині літа, і є не таким рясним, менш яскравим і малотривалим. Це явище не є нормою для рослини, оскільки відсутня його біологічна доцільність – насіння утворених плодів не достигає.

Магнолія (лат. Magnolia) – рід квіткових рослин родини Магнолієві, який налічує понад 200 видів. До Європи перші магнолії потрапили в 1688 році, а назву роду дав у 1703 році Шарль Плюм'є на честь ботаніка П'єра Маньоля. Представники роду зростають у тропічному й субтропічному кліматі Східної Азії та Північної Америки.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Ранее портал «Знай.uа» писал о том, что Чернівчан атакують отруйні тварюки, один укус – і в реанімацію

Также портал «Знай.uа» писал, что У Запоріжжі дерево "втомилося" і прилягло на дах авто - водій святкує друге народження

Также портал «Знай.uа» писал, что Загадки-невідгадки, від яких навіть вчені шоковані: перевір свою кмітливість