Минулої доби у Хмельницькому та області щонайменше троє жителів обласного центру постраждали від діяльності шахраїв. У поліцію надійшло три заяви про обман в мережі. Загальна сума завданих збитків склала 100 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба Нацполіції Хмельницької області.

Першою постраждала 19-річна дівчина, яка знайшла в мережі оголошення про оренду квартири. Він перерахувала плату за перший місяць, і "орендодавець" або» ріелтор " зник, а квартира виявилася фікцією.

Другий випадок-класичний спосіб відбирання грошей в українців. Шахраї подзвонили чоловікові і представилися співробітниками банку. Вони просили підвищити безпеку карти і для цього їм потрібні були реквізити. В результаті 33-річний хмельниччанин позбувся 80 тисяч гривень.

Також шахраї обдурили 34-річну хмельниччанку. Вона на одному з сайтів вирішила купити блазню і перерахувала продавцеві 17 тисяч гривень. Після цього продавець зник і більше на зв'язок не вийшов.

За всіма заявами правоохоронці проводять перевірки та розслідування. Також вони в черговий раз нагадали про зберігання персональних даних в таємниці від усіх і не перераховувати кошти невідомим людям.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що шахраї в Запоріжжі виманили обманним шляхом у пенсіонерки 9 тисяч доларів. Вони подзвонили їй і розповіли, що її родич потрапив в аварію і йому потрібне лікування. Вона відразу ж погодилася передати гроші.

Також Знай повідомляв, що шахраї переключилися на продавців магазинів.

Нещодавно Знай передавав, що на Прикарпатті шахраї звільнили послуги пошти у своїх потребах.