Киянка, дружина військового, зіткнулася з повною незацікавленістю місцевих поліцейських, коли автомобіль її чоловіка Toyota Hilux був підпалений. Співробітники Солом'янського УП ГУ НП у Києві не лише відмовилися порушувати справу, а й під різними приводами уникали розслідування.

Більше того, вони намагалися переконати жінку, що ніякого підпалу не було, незважаючи на те, що бездомний, який був неподалік, бачив підозрілих людей біля машини.

Машини, що згоріли / фото: Telegram

Дар'я Писаренко, так звати дружину військовослужбовця, розповіла про цей інцидент у Facebook. Автомобіль її чоловіка спалахнув 27 липня, коли був припаркований біля боксів СТО. Незважаючи на те, що на місце одразу прибули рятувальники та поліція, у неї не було сумнівів, що це справа рук паліїв. Однак поведінка правоохоронців виявилася вкрай дивною: спочатку вони говорили, що, можливо, хтось просто "надивився" машину, а потім намагалися відмахнутися від факту злочину.

Особливо цікава деталь – бездомний, який жив поряд із СТО, розповідав механікам, що бачив, як уночі невідомі світили ліхтарями на машину. Але й цю інформацію поліція проігнорувала, заявивши, що вона ніяк не пов'язана із справою.

Популярні новини зараз

Кінець світу у 2025 році: що Ванга говорила про Апокаліпсис та закінчення війни в Україні

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Пільги для дружини військового

Слідчий, який вів цю справу, навіть не вніс факту підпалу до ЄРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань), що означає, що офіційного розслідування не було і паліїв ніхто не шукав. У результаті формальною причиною відмови став висновок інспектора ДСНС, який написав, що слідів підпалу не виявлено – мовляв, немає сірників, немає підпалу. Винуватцем оголосили несправність електросистеми авто.

Однак Дар'я не здалася і звернулася до приватних експертів, які підтвердили, що то був підпал. Більше того, чоловік Дар'ї знайшов відео із записом підпалу на ворожому Telegram-каналі, де цей акт супроводжувався закликами до "вибухової діяльності". Але це не допомогло зрушити справу з місця.

У результаті розчарована Дар'я звернулася до Офісу генпрокурора, де за її заявою вже почали реагувати на цю бездіяльність поліції.

Нагадаємо, автомобілі навчили здавати п'яних водіїв у поліцію: втекти не вийде

Раніше ми писали про те, що автоматично стали злочинцями: ТЦК попередило ухилістів

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні злочинці вербували сурогатних матерів для продажу дітей одностатевим парам за кордоном